George is having citronsaft i ögat

(fattade ni the facebook-pun i rubriken? ^^)

Jag borde ligga på Ryhov.

När jag lade mig igår natt kände jag redan då att mitt öga var lite ömt och sore. Men det var inget jag tänkte på.
Sedan somnade jag.
Sedan vaknade jag för att gå till min prao (som är hemlig! Ingen förutom min mor och de som jobbar på min prao vet vart jag praoar! ^^ Kul va?)

Jag såg mig själv i spegeln och KABOOM! Där var mitt vänstra öga, helt inflammerat, svullet och påväg att ploppa ut! Jag kunde knappt tro mitt öga (hehe). Jag kunde inte öppna mitt vänstra öga och jag trodde jag var blind i det (peppar peppar tag i trä). Jag blev helt skräckslagen!
Okej, det var inte på väg att ploppa ut. Men mitt ögonlock var 2 millimeter tjockare än vad det brukar! Jag får typ aldrig problem med min kropp (förutom med min mage. har ständiga problem med min mage. mer än genomsnittet.)

Har aldrig brutit ett ben. Eller fått ögon-/öroninflammation. Eller behövt sy någonting.
Min kropp har mått prima! Jag har ätit jättenyttigt, äter massor med sallad och grönt och frukt. Jag brukar äta typ 5 frukter på en dag, och sallad.. Jag äter inte jättemycket kött. Eller något sånt äckligt. Bara nyttigt!
Ända tills nyligen, då jag började jobba på Max! Då började jag nänligen äta hamburgare och fett.
Jag misstänker att min kropps antioxidanter, och försvar och så, har sjunkit för att jag inte äter lika bra längre!

När jag kom hem från min hemliga prao så tvingade min mor mig att lägga en tepåse på ögat. så jag gjrode det. Nu ska vi se om hennes libanesiska huskur funkar.

(Skrivet i efterhand: Okej. Min mor droppade precis citronsaft i ögat på mig. Jag skall inte ens kommentera hennes agerande, eller den oerhörda smärtan som infinner sig i halva ansiktet nu.)


Här kommer typ universums största modebloggsinlägg. Om ni inte vill läsa, så kolla på bilderna i slutet.


Jag har en ny favoritdesigner. jag har vetat om honom länge, men nu är han min favorit! Innan var det Christian Audigier, men nu är det..

JOHN GALLIANO!

För er som inte känner till honom: han designar för Dior, men han har även ett eget märke.. "John Galliano". Hans kläder är sjukt extravaganta och sååå.. COOLA! Hans killkläder är verkligen makalösa. Mycket färger, mycket tyg, mycket detaljer, mycket 'touch of class'. Allt som är viktigt för haute couture. hans tjejkläder/-klänningar är väldigt.. wow. Mycket päls, mycket tyg, mycket oversized, mycket släp, men i sjuuuukt cool stil. Haute couture igen. En annan designer jag gillar nu är Jean Paul gaultier. Ni vet, samma märke som de dära parfymerna vars flaskor ser ut som kroppar.. Här kommer iaf bilder på den första designern:
John Galliano woman







Menswear








Homo! :o

Nu vart ni lite oroliga va? Yea well, sorry to dissapoint you guys.
Det här må vara ett väldigt stelt inlägg, men läs om ni så önskar. Det är väldigt intressant, om än något uttjatat ämne.

I det här inlägget vill jag bara diskutera lite om det förslag som Moderaterna, Centerpartiet och Folkpartiet har presenterat . Det handlar om homosexuellas rätt att gifta sig i kyrkan. Fram tills den första Maj har homosexuella inte fått gifta sig i en kyrka, men den första maj så skall de alltså få göra det, enligt svensk lag. Jag har alltså, till skillnad från vissa, inga som helst problem med homosexuella, deras existerande (?) eller homosexuellas agerande. Jag har vänner som är fags och kallar sig bisexuella, och jag stör mig inte på det alls. Jag försöker inte heller verka vara smart eller så.

Ska homosexuella få gifta sig i en kyrka? Jag kan inte påstå att jag är särskillt inläst i det här ämnet, men min åsikt och mina resonemang står klara för mig i varje fall. Istället för att fråga om homosexuella ska få gifta sig i en kyrka, kan man istället formulera det som det egentligen är: Ska kyrkorna i Sverige tvingas att viga homosexuella, av lag?
Svaret låter sig inte väntas på: Nej!
Är det verkligen moraliskt, och demokratiskt, rätt att inskränka på religionsfriheten i Sverige? Ska staten få rätt att sträcka in sin långa arm in i kyrkan och röra om i deras liturgiska ordning? Självklart inte! Enligt kyrkan så är det ju fel att två personer av samma kön ska få gifta sig. Därför har politikerna kommit med den sluga idén att byta ut ordet "äktenskap" mot ett neutralare ord. Och jag menar inte att man ska gå så långt som Iran och mörda homosexuella, eller ens neka deras existens, jag anser helt enkelt bara inte att man ska tvinga en kyrka att viga homosexuella, om den nu inte vill det. Ska man låta kättare ingå äktenskap(!) så borde det komma inifrån, från kyrkan, inte genom en extern kraft!!

Mitt tredje argument, förutom det 1) Moraliska och det 2) Demokratiska är att Sverige är officiellt och erkänt ett helt sekulariserat land = Stat och kyrka hålls (tyvärr) isär! Svenska kyrkan tillhör inte längre staten, den slutade vara en statlig kyrka på 90-talet! ÄNDÅ anser sig vår kära regering ha rätten att godkänna lagar som ska tvinga kyrkor att anpassa sig.
Varför inte slita av slöjorna från muslimska kvinnor också, för att de anser att det förtrycker kvinnan? Precis. Det är samma sak. Och att SR sedan har mage att skriva i den här artikeln att "Homofober anklagar de homosexuella för att bryta mot religiösa regler, skrivna som oskrivna eller mot traditionen och kulturen." Homofober? What the fucking fuck! Ursäkta språket i en sån här seriös.. artikel.

Och ja, det finns motargument också...
Någonting som t.ex. Adam eller någon annan av de andra i klassen skulle säga är: "Ja, men kyrkan har anpassat sig till samhället när det kommer mycket annat, t.ex. stening. Varför kan inte kyrkan anpassa sig när det gäller människors lika värde?". Men det här handlar ju inte om människors lika eller olika värde. Jag tycker ju inte att de inte ska få gifta sig för att jag anser de ha ett mindre värde. Jag tycker bara inte att man ska inskränka på demokratin i Sverige., något som alla våra grundlagar ämnar att skydda. Men icke.
("kättare" var ett skämt. Take a chill pill.)



DANTE AND VIRGIL


























♦ georgie.


:) :) :) :) :) :)

Yesss. Jag kom med i Spring Inspiration i år igen! Jag har inte skrivit att jag ens gick på casting, varesig på bloggen, Bilddagboken eller Facebook, även om de flesta i klassen och kompisar visste. Jag visste ju inte om jag skulle komma med eller inte. För det första skulle folk nog förutsätta att jag skulle gå vidare bara för att jag var med förra året. Och för det andra så tyckte jag att den andra castingen gick väldigt dåligt för mig, och jag var ganska säker på att jag inte skulle komma med i år. Så jag ville inte ta ut glädjen i förskott, såattsäga xP Men jag kom ju med, till min stora förvåning!

Någonting som är lite störande är att de inte har viktsgränser för hur mycket man får väga för att komma med, precis som de har gränser för längden: Min. 170 för tjejer och min. 180 för killar. Hos vanliga modellagenturer ligger gränsen för tjejer runt 173 cm, så det skiljer väl inte lika mycket där.

Det är nu fastställt att Spring skall äga rum på Le pont du Munksjö. Bra idé? Det återstår att se. Men tänk på mig när/om vi står där i regnduggigt väder i iskall kyla i April.
Det sägs att showen skall vara större och bättre i år också! Massa media från överallt och massa kändisar som ska kolla/uppträda/whatever. NERVOSITET.

Jag har kollat lite universitets- och högskoleutbildningar. Saker låter så intressant! Funderaar på Naturvetenskapligt basår och sedan någonting inom häslovården. Det hade varit jättekul och intressant!
Jag är även intresserad av juridik, så.. jag får se vart tiden leder mig.

Dagens wtf: (måste dock erkänna att hans svarta tee är riktigt fin, om än lite kort..! :D)

Rusko Star - Attention whore

Melankoli eller bara trötthet

Att påstå att skolan är helt och totalt obarmhärtig, olidlig, fördjävlig och outståendebar vore fel. Det säger jag nu i alla fall. Gud hjälpe mig när alla prov kommer, och när alla alla uppsatser, alla diverse inlämningar och alla problem börjar byggas på, likt Pompeji framför mig.
Man skall inte prisa blommorna förrän frukten kommer, inte sant? Och bara Gud vet vad som komma skall för mig, med tanke på att jag inte riktigt har kunnat/orkat/haft lust att ta tag i skolan som jag gjorde förr. Och rätt som det var så är ett halvt år borta och man har 6 månader kvar av trean. Nu banne mig ska jag göra det jag ska och inte mindre; kanske t.om. mer.

Skolan var helt OK idag. Inte mycket att klaga på, måste jag säga. Men jag hade en underlig känsla i kroppen som den av, hm, uppgivenhet, kanske vore det rätta ordet. Jag vet inte varför det känns såhär. Hela dagen har jag mer eller mindre bara gått runt och och nynnat lite på Damien Rice eller dylikt och bara gjort det jag ska. Varken mer eller mindre.. Jag orkade inte riktigt. Jag träffade många personer som jag annars skulle gått fram till och hälsat på, exempli gratia i matsalen, men som jag bara inte orkade gå fram till... Inget personlig gentemot dem, men jag kände att jag hälsar om de kommer fram.
Usch, jag avskyr likgiltighet! Det är dessutom en av de sju Dödssynderna.
Men jag vet inte om jag är likgiltig till allting, eller bara lite sorgsen. Det fattas något. Nu har jag det! Det känns som att det fattas något. Ja... det fattas något. Jag vet bara inte riktigt vad.
Jag vägrar gå in i en period. I'm through with those and I do not intend to fall back.
---
Det är fredag idag. Klockan är 23:01.
Mor och far sover.
Folk är väl säkerligen ute och festar och röjer.
Fulla och glada och så.
Jag sitter i mitt rum och lyssnar på Kent - Elever. Sjukt bra låt. Jag väntar nog på att mobilen ska ringa. Eller vibrera. Om så bara ett tomt sms. Anything.

Jag kanske överdriver lite. Eller det kanske låter värre än det egentligen är. Men skit samma.
Jag är väl bara trött.
Godnatt.
:*
♦ georgie..

Victoria's Secret Fashion Show

Jag har precis kolalt färdigt på både Victoria's Secret fashion show 2008 OCH 2006 .
2008 var jättefin, såklart! Jag skrek till lite varje gång någon modell vars namn jag kände till dök fram på the catwalk. Framförallt mina favoriter: Izabel Goulart, Adriana Lima och Alessandra Amborsio. Jag har en till favorit nu: Miranda Kerr, på bild nedan.
Ja, år 2006 var visserligen lite bättre än i år. Lite flashigare, lite pompigare, lite sexigare och lite mer VICTORIA'S SECRET! Bilden på Miranda, nedan, är från år 2006. Sånt här förekom tyvärr inte tillräckligt mycket i årets (2008) upplaga. Men det var bra om man jämför med andra år.

Jag kom över den här sidan för några minuter sedan, där de diskuterade just den här showen. Jag blir så arg. Hur kan man beskylla VS för att vilja visa vackra kvinnor i deras modeshower?! Klart man inte vill ha typiska, amerikanska, feta, korta, äckliga tjejer i sin show. Meningen med sånna här shower är ju både att visa upp underkläderna, men också tjejerna!
Och att säga att Victoria's Secret är anpassade för kvinnor som "knappt existerar" är också dumt. Visst, "the average chick" kanske inte ser ut som Izabel Goulart (Om man bortser från någon snygg 91:a), men om man ska skriva skit om VS så ska man kunna sin sak. Och den som skriver så verkar aldrig ens ha besökt en Victoria's Secret butik. Det som finns i de butikerna är INTE det som visas i showerna. Det är betyyyydligt mycket mer plain och casual. Tro fan inte att de förvarar BHar för 6.000.000 USD(!) i butikerna.
De om säger så menar dessutom att större tjejer automatiskt är fula. Fat är INTE lika med ful. Inte alltid. Det finns massa större tjejer/killar, kändisar och på riktigt, som är jättevackra. Who's the bitchtard now, HUH?!
Så shut the fuck up, you fat bitch och byt kanal istället för att whina om att folk är snyggare än dig..
 
Miranda Kerr  Victoriaäs secret























Miranda Kerr



♦ georgie..

Long time no see

Bered er på ett halvdeppigt inlägg.

Hjälp! Hur länge sen var det som jag skrev här i bloggen sist?! Det måste ha varit under slutet av sommarlovet.

Ett halvt år har gått sen sist. Ett halvt år in i trean betyder inget annat än ett halvt år kvar till studenten.
Jag vet inte hur det känns inför studenten. I'm seriously gonna cry my eyes out on my graduation day.
Å ena sidan: Frihet! Livet! Ta hand om sg själv! :D :D :D
Å andra sidan: Frihet :S. Livet :S. ta hand om sig själv :S.
Jag vill knappt tänka på det. Jag vill inte tänka på framtiden. Jag vill egentligen inte ta studenten. Jag har ingen aning om vad som kommer hända sen. Jag vill inte veta.
Tid, stanna en liten stund bara! Bara en liten stund så man slipper oroa sig. Slipper tänka.

Jag lyssnar lite på musik som jag brukade lyssna på förr.. i tvåan, bl.a.

  • Cat Stevens - Wild World
  • Bob Dylan - I want you
  • Simon and Garfunkel - Sound of Silence
  • Oasis - Stand By Me
  • Tracy Chapman - The Promise
  • Death Cab For Cutie - I will follow you into the dark
Den sista låten får mig att bli riktigt nostalgisk och ledsen. Den får mig att tänka på September/Oktober -07. Tvåan.
Då var jag jättelycklig. Jätteglad och allt verkligen flöt på precis som det skulle. Jag saknar den tiden så otroligt mycket. Till den grad att det nästan gör ont.
Jag säger inte att jag är deprimerad nu xD, men så lycklig och så som allt flöt på DÅ, så är det klart att man längtar tillbaks. Åh. Tvåan. Det var ett ritkigt kul år. Den var roligare än trean, måste jag säga.
 
Och jag kommer sakna gymnasietiden. Alla människor, skolan, stämningen, allt jag gått igenom och alla vänner som jag funnit under dessa tre år som snart är ett minne blott. Man blir lite tårögd. Men det hör väl till livet, antar jag, att man ska säga farväl till gamla kapittel och välkomna nya kapittel med öppen famn.
Jag är orolig, dock, att min famn inte kommer att vara öppen för det nya, utan snarare klamra sig fast vid det gamla.
Det är med en klump i halsen som jag skriver detta.
Och jag älskar er.
Det borde ni också göra.
Om inte, så vet ni att åtminståne en älskar er.

♦ georgie..

RSS 2.0