Matlagning för första gången!!

OH KÄRE TIDER vilket liv det är med att laga mat!!!
Idag var jag ensam hemma. Mor och Syster är i Libanon, och Far och Bror är i stockholm.

And then there's me. Georgie. Ensam hemma.. Livrädd för potentiella barnarövare. Eller nån arg lärare. Eller ännu värre: en grannkärring med sin stora dregglande hund som alltid lyckas tajma mig när jag ska till skolan!

Hursomhelst så var jag ensam hemma idag. Så jag vaknade.. vattnade blommorna som jag lovat (d.v.s jag gör det inte spontant!!!)
Sen solade jag lite, duschade, och satt lite vid datorn. jag kände mig riktigt hungrig, för jag har inte ätit nån mat hemma sen min mor åkte iväg. Så jag satt och tänkte ut något som jag skulle tycka var skitgott. Fick värsta idén och började genast geonföra arbetet. (Oh believe me, det var ett rejält ARBETE)
Men det visste jag inte innan. Så jag satte igång med matlagningen. And that's where the story begins...

Tanken var: Orientaliskt kryddad Oxfilé, halvstekta tomater och Halloumiost. Till det, hasselbackspotatis med smält ost på toppen. Ett blad basilika som en final touch.

Jag diskade alla redskap och talrikar jag skulle använda, för säkerhets skull. Sedan skalade jag lite potatis och gjorde Hasselbackspotatis. jag säger bara en sak:
ALDRIG MER UGN NÄR JAG LAGAR MAT!!! :( seriöst. jag har massa brännmärken på högerhanden nu, och det gör svinont!!
Jag hittade på lite medas jag lagade maten... "Mat ska lagas med hjärtat" säger mor. Hon jobbar på en restaurang så hon borde veta. Ja, jag vet; man skulle ju TRO att jag är värsta matlagningsgeni nu när jag har en trettifemtedels-känd mamma som jobbar på restaurang. Det trodde jag också, ska ni veta. Jag trodde att; "Ja, NÅNSTANS så finns den där lilla kock-georgie... den behöver bara utrymme att utöva sina gömda talanger".
Så fel man kan ha. Jag fick panik, för jag tappade hela tiden bort min blommiga jävla ugnshandske när jag behövde den!!! Så jag fick salta potatisen medans de var inuti ugnen :(.

Som sagt: aldrig mer ugn för min del.

Sedan var det dags att sätta igång med oxfilén och tomaterna och halloumiosten. Bara att steka lite ju, så det borde inte vara lika svårt som att slänga in potatis i ugnen.


Det gick faktiskt smidigare, men det vart också jobbigt! Jag tråkade hälla i lite för mycket olivolja, så jag trodde hela köket skulle brinna ner; så jag satte på ett lock för säkerhets skull. Mmm.. tänk er: massa goda kryddor, oxfilé, tomat, olivolja och halloumiost... alla aromer bara blandades under locket. Haha, jag brände faktiskt inte maten!
Sedan satte jag mig ner och åt. Disken var HUGE. Så jag kollade ju ner på sin talrik (som förövrigt såg riktigt professionell ut, må jag säga!) och tänkte :

Damn I'm good :D.

ja.. Det var den dagen det. A day in the life of Sir Georgie Josef.
Om ni önskar lite god mat nån gång, så är det bara att ge mig en pling på telefonen.
Eller en vibb på MSN.

   georgie.

Long time no read, mates.

Hej igen, kära två bloggläsare!
Det har varit ett rejält tag sedan vi sågs sist. Jag har varit lite mer dedikerad åt Bilddagboken istället för bloggen på sistonde (Där jag för övrigt heter Boii). Men nu har även det subsided likaså.

Förra helgen var jag i Svea Rikes hufvudstad Stockholm. Vi skulle deltaga på en FN-grej, och diskutera lite rashygien och annat hyckleri, etcetera-etcetera. Mycket lärorikt. Jag och Samuel bestämde oss för att skolka från nån politiker som snackade, en timme, och drog till stan och handlade kläder istället. :D

Men all good things must come on an end. Imån har vi franskaprov, och om jag inte får MVG på det här provet så kommer jag inte få MVG som betyg. :(. och det skulle vara på tok för devastating for me to handle! :(
Så jag borde plugga. men jag tar en paus.

Å andra sidan kan jag glädja mig åt andra bra betygssamtal som jag haft i Engelskan (MVG), Spanskan (MVG)och inofficiellt Retoriken (MVG). (Jag må låta som en sån som inte blir nöjd om jag bara får VG (Gud förbjude), men sån är jag verkligen inte. Jag vill bara ha MVG i de ämnena där jag tycker jag förtjänar ett MVG. Eller de ämnena där jag känner att jag har en möjlighet att få det)

Mycket av mitt liv handlar faktiskt om skolan på ett sätt eller annat. Det är så stor del av ens liv, just nu. Nästan allting berör skolan, tycker jag. T.om. ens fritid. Man umgås med skolkompisar. Man snackar om saker som hänt i skolan, eller blonda saker som nån klasskompis har sagt. Man tänker t.om. på det när man kommer hem. Och då är det fett viktigt att ha en bra klass där man kan göra saker med varandra.
DÄRFÖR ska Lisa Runnö i SP2E hålla, styra och planera en klassfest på söndag på Vätterstranden, då jag och Karin har lovat att vi skola bada. Det kommer nog många andra göra, för de kommer vara 29 GRADER säger folket.

Jag älskar Er.
Det borde ni också göra.
Om inte så vet ni att åtminståne en gör det.
♦  georgie..

RSS 2.0