Matlagning för första gången!!

OH KÄRE TIDER vilket liv det är med att laga mat!!!
Idag var jag ensam hemma. Mor och Syster är i Libanon, och Far och Bror är i stockholm.

And then there's me. Georgie. Ensam hemma.. Livrädd för potentiella barnarövare. Eller nån arg lärare. Eller ännu värre: en grannkärring med sin stora dregglande hund som alltid lyckas tajma mig när jag ska till skolan!

Hursomhelst så var jag ensam hemma idag. Så jag vaknade.. vattnade blommorna som jag lovat (d.v.s jag gör det inte spontant!!!)
Sen solade jag lite, duschade, och satt lite vid datorn. jag kände mig riktigt hungrig, för jag har inte ätit nån mat hemma sen min mor åkte iväg. Så jag satt och tänkte ut något som jag skulle tycka var skitgott. Fick värsta idén och började genast geonföra arbetet. (Oh believe me, det var ett rejält ARBETE)
Men det visste jag inte innan. Så jag satte igång med matlagningen. And that's where the story begins...

Tanken var: Orientaliskt kryddad Oxfilé, halvstekta tomater och Halloumiost. Till det, hasselbackspotatis med smält ost på toppen. Ett blad basilika som en final touch.

Jag diskade alla redskap och talrikar jag skulle använda, för säkerhets skull. Sedan skalade jag lite potatis och gjorde Hasselbackspotatis. jag säger bara en sak:
ALDRIG MER UGN NÄR JAG LAGAR MAT!!! :( seriöst. jag har massa brännmärken på högerhanden nu, och det gör svinont!!
Jag hittade på lite medas jag lagade maten... "Mat ska lagas med hjärtat" säger mor. Hon jobbar på en restaurang så hon borde veta. Ja, jag vet; man skulle ju TRO att jag är värsta matlagningsgeni nu när jag har en trettifemtedels-känd mamma som jobbar på restaurang. Det trodde jag också, ska ni veta. Jag trodde att; "Ja, NÅNSTANS så finns den där lilla kock-georgie... den behöver bara utrymme att utöva sina gömda talanger".
Så fel man kan ha. Jag fick panik, för jag tappade hela tiden bort min blommiga jävla ugnshandske när jag behövde den!!! Så jag fick salta potatisen medans de var inuti ugnen :(.

Som sagt: aldrig mer ugn för min del.

Sedan var det dags att sätta igång med oxfilén och tomaterna och halloumiosten. Bara att steka lite ju, så det borde inte vara lika svårt som att slänga in potatis i ugnen.


Det gick faktiskt smidigare, men det vart också jobbigt! Jag tråkade hälla i lite för mycket olivolja, så jag trodde hela köket skulle brinna ner; så jag satte på ett lock för säkerhets skull. Mmm.. tänk er: massa goda kryddor, oxfilé, tomat, olivolja och halloumiost... alla aromer bara blandades under locket. Haha, jag brände faktiskt inte maten!
Sedan satte jag mig ner och åt. Disken var HUGE. Så jag kollade ju ner på sin talrik (som förövrigt såg riktigt professionell ut, må jag säga!) och tänkte :

Damn I'm good :D.

ja.. Det var den dagen det. A day in the life of Sir Georgie Josef.
Om ni önskar lite god mat nån gång, så är det bara att ge mig en pling på telefonen.
Eller en vibb på MSN.

   georgie.

Kommentarer
Postat av: johanna

hahahah, fy vad skööööön du är! låter skitgott. :)

2008-05-31 @ 19:25:56
Postat av: Boii

Haha. Tack, du okände beundrare.
Det böev ganska gott faktiskt :P.

2008-06-01 @ 10:54:01
URL: http://boii.blogg.se
Postat av: bella

wahahahahahah. från och med nu ska jag börja läsa din blogg! du har aldrig berättat om den förrästen? :O

2008-06-01 @ 11:04:57
URL: http://bellanotte.blogg.se
Postat av: Emma

hahahahahhahahahahahahhaa
laga mat till mig nån gång!

2008-06-01 @ 14:29:24
URL: http://emmaalinneaa.blogg.se
Postat av: Julia

:P trots att det lät värsta bökigt beskrev du det asgott..! Jag är hungrig

2008-06-02 @ 17:59:08
URL: http://juliaochjohanna.blogg.se
Postat av: Emilie

Haha! Låter riktigt mumsigt!
Att ens komma på den där maträtten tyckte jag visade att det nog finns en liten kcok i dig allt ;)

2008-06-02 @ 18:57:59
Postat av: Johanna

svar: taack! va glad jag blir :D

2008-06-02 @ 19:27:46
URL: http://joyanna.blogg.se
Postat av: Ellen

Ha! jag tror inte ett dugg på det. Bildbevis krävs! MOhahahahahahaha

2008-06-04 @ 10:20:14
URL: http://ellenossowicki.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0